torsdag 31 maj 2012

Image transfer

Hej kära bloggvänner! Det är glest både med mina besök hos er, och med mina inlägg just nu. Det beror på att maj och juni är de mest arbetsintensiva månaderna på jobbet. Under ledig tid blir det ändå lite pyssel och jag utforskar i långsamt takt Art Journaling genom kursen jag går hos Inzpira.

Idag vill jag visa mitt första försök med image transfer. Jag använde en bild ur Gudrun Sjödéns vinterkatalog 2006. Sjödéns kataloger är fulla av underbara bilder med härliga färger och mönster. Det gör dem otroligt inspirerande att bara bläddra i.

Den här sidan i min art journal är den jag hittills är mest nöjd med. Bilden är underbar och kanterna runt den fick så härligt slitet utseende. Jag har fått tillstånd från Gudrun Sjödéns företag att publicera bilden.Tack för att du tittade in idag. Önskar dig en fin fredag och en härlig helg!
Kram Outi

lördag 26 maj 2012

A Layout

Hello everybody, hope you're having a wonderful Saturday. Today I've been busy finishing a layout featuring my niece which I'd like to enter into the sketch challenge at Frosted Designs. The photos were taken many years ago and that little girl will soon turn twelve. Here's the sketch and my interpretation. Thank you for visiting! Keep up the good work:-)


Hej! Hoppas att ni alla har en härlig lördag. Idag har jag avslutat en lo med foton på min systerdotter. Skissen hittade jag hos Frosted Designs, så jag passar på att anmäla lo:n till deras utmaning. Bilderna är tagna för ganska många år sen. Flickan fyller snart tolv...

Tack för besöket!
Kram Outi

söndag 20 maj 2012

Quilting - Lapptäcksteknik

Hello everybody! Hope you're having a marvelous Sunday. Today's card is a very small one, inspired by the current Fabulous Friday challenge at Frosted Designs. The theme is quilting and interpretation seemed rather free. This is my take on the challenge. I've used small triangles to give my card this zig-zag pattern.

Thanks for stopping by!
Hugs Outi


Hej allesammans, hoppas ni njuter av en härlig söndag idag. Dagens kort är ett pyttelitet, inspirerat av utmaningen Fabulous Friday hos Frosted Designs. Temat är quilting och tolkningen tycktes vara helt fri, så det här är min version. Jag har använt små trianglar för att skapa sick-sack-mönstret.

Tack för att du tittade in idag!
Kramar Outi

lördag 19 maj 2012

Sällsynt i den här bloggen - en LO!

Allt väl ute i stugorna, hoppas jag. Idag har jag lyckats avsluta en LO som jag pillat med i några dagar. Den enkel men ändå tog det lång tid att få ihop det. Jag fattar inte varför det blir så?! Det är som om jag inte kunde göra någonting snabbt och enkelt. Hur som helst, nu är den klar i alla fall.

Jag inspirerades av den fina skissen hos Veckans skiss. Foton har jag i enorma mängder, liggande i en stor plastback i en garderob. Där valde jag ett par bilder av grabbarna Pajas och Filur tagna under vårvintern. Kattkillarna är ungefär ett halvår gamla på bilderna. De hade mycket att undersöka den där dagen utomhus...


Färgerna på bilden är något missvisande. Den mörka cardstocken i botten är mörkbrun, och cirklarna, som bokstäverna är monterade på, är klargula.

Det här är skissen som jag utgick ifrån:


Ifall du är en snabbare scrappare än jag är, så finns det fortfarande någon dag kvar att vara med och tolka skissen. Ett fint pris ligger och väntar på en lycklig vinnare:-) Tack för att du tittade in här idag.
Kram Outi


fredag 18 maj 2012

Art Journaling

Hej allesammans! Här är det kyligt och blåsigt, inget vidare väder att vara ute i om man inte jobbar sig varm. Eftersom jag är ledig idag, passar jag på att gömma mig i pysselrummet:-)

För en tid sen anmälde jag mig till en kurs i art journaling hos Inzpira. Den är proppfull med intressanta tekniker och jag betar av dem en efter en, väldigt sakta. Nu tänkte jag visa en av de första sidorna jag gjorde. Redan nu känner jag att det är flera saker som jag skulle gjort annorlunda idag, men det är ju roligt att se hur man utvecklas.


Med collagemetoden har jag försökt beskriva mitt sötsaksmissbruk, därav innehållet på sidan. Jag har valt att teckna, kladda och skriva med vänster hand för att slippa ifrån perfektionisten som kliver in och kritiserar allt annars. Eftersom jag är högerhänt är det ju mycket krångligare - och LÅNGSAMMARE - att både teckna och skriva med vänster. Då kan jag inte heller tänka kritiskt om resultatet...

Här är några detaljer:

Nästa gång hoppas jag ha något mera positivt att visa upp:-) Tills dess, ha det så gott och sköt om er!
Kramar Outi


söndag 13 maj 2012

A Confirmation Card - Ett konfirmationskort

Hello! Hope you're enjoying this Sunday to the fullest. I've had a pleasant weekend apart from the fact that my husband-in-law has been ill for a week now. Hopefully he'll recover soon. Anyway I have had some time for card-making today. This is the outcome - a confirmation card.

The card was entered into the following challenges:
ScrappaLoss: Färginspiration
Bildmålarna Challenge Blog: Challenge 23 Lots of Layers
Truly Scruptious: Challenge 80-Anything Goes

Thanks a lot for your visit today. Wishing you all the best,
Hugs OutiHej! Hoppas ni njuter ordentligt av söndagen. Jag har haft ett trevligt veckoslut, bortsett från att min sambo har varit sjuk i en vecka nu. Förhoppningsvis repar han sig snart. Jag har i alla fall haft tid för lite korttillverkning idag. Det blev ett konfirmationskort.

Färginspirationen fick jag från Scrappa Loss. Motivet på inspirationsbilden var lite shabby, men jag valde att bara använda färgerna. Kunde inte riktigt få ihop en sliten look med konfirmandstämpeln...

Eftersom jag har använt stämplar från Bildmålarna så tänkte jag passa på att delta i deras pågående utmaning där man ska ha flera lager papper på sitt alster. Bildmålarstämplarna är helt nya för mig. Jag köpte dem på Scrapbutikens scrapträff i slutet av april. Bildmålarna var där och hade försäljning... Hur skulle man kunna låta bli att shoppa loss?!?!

Textstämpeln på insidan är från Rox stamps. Texten är så mitt i prick ("Du vet väl om att du är värdefull..."). De orden skulle behöva sägas oftare, till alla människor, men kanske framför allt till barn och ungdomar.

Tack för att du besökte mig idag. Önskar dig allt gott!
Kramar Outi

lördag 12 maj 2012

Some Small Tags - Några små tags

Hello everybody, hope you're enjoying the weekend to the fullest. Today I'd like to share some small tags made from my ever growing heap of scrap paper pieces. I made some of these last week and they were all sold at the flower shop, so I had to make a new batch.

Thanks for stopping by today.
Hugs Outi


Hej allesammans, hoppas att ni har möjlighet att njuta av helgen i fulla drag. Idag tänkte jag visa några små tags som jag har gjort av den växande högen av spillbitar. Jag gjorde några såna här förra veckan och lämnade in i blomsterhandeln och de sålde slut, så jag fick göra en ny laddning.

Tack för att du tittade in idag. Ha det så bra!
Kramar Outi

söndag 6 maj 2012

For A Little Boy - Till en liten pojke

Hello everybody, hope you're enjoying a marvelous Sunday. Today I'd like to share a card based on the fab sketch at Secret Crafter Saturday Challenge into which it has been entered. It's a baby boy card and it was also entered the following challenges:

Crafty Cardmakers: Challenge 67 For The Boys
Cute Card Thursday: Challenge 21 One For The Boys!
Papertake Weekly Challenge: Anything Goes

Today's post will be kept short. I will start tidying up a bit because our grandchildren will come for a visit today. I suspect we might spend some time crafting together :-)

Thank you for stopping by. Have a nice day!
Hugs Outi x


Hej allesammans, hoppas ni har en härlig söndag. Idag visar jag ett kort baserat på sketchen hos Secret Crafter Saturday Challenge. Kortet är också med i ovanstående utmaningar.

Det blev ett kort inlägg idag, för nu måste jag plocka i ordning lite i röran här hemma. Snart kommer barn och barnbarn på besök. Kan måhända bli lite pyssel tillsammans med barnbarnen också:-)

Tack för att du tittade in idag. Önskar dig en härlig söndag!
Kramar Outi